Välkomna sommaren med hjälp av en blomster mandala och en magisk nymåneritual!

  
Hej hopp! Nu ska jag presentera en riktigt härlig nymåneritual att göra nu i början på måncirkeln som syftar till att välkomna sommaren och allt som du vill uppleva, vara, känna och manifestera i ditt liv! Sounds good, right? :D
 
Till att börja med så vill jag säga att jag inte är ett fan av att allt liksom behöver följas till punkt och pricka för att få en härlig och verksam effekt av en ritual. Det allra viktigaste är att du väljer de stenar, blommor, rökelse etc. som du tycker om och som symboliserar glädje och det du vill ha mer av i ditt liv. Måste säga att jag är lite allergisk mot långa listor av saker som man behöver för att det "ska bli rätt" Nej, nej, intuition är viktigare än att du har alla grejor som står i listan. Med det sagt så feel free att välja och vraka bland mina förslag till föremål att använda och gå på din egen känsla! Nu börjar vi!<3
 
 
Till att börja med behöver du växter och blommor. När du väljer växter till ritualen så fundera lite på vad de symboliserar och besitter för energier för dig. Rent generellt så är det lite med blommor som med kristaller att färgen spelar roll för dess energi. Rosa och röda rosor tillexempel har en stark kärleksenergi både när det kommer till kärlek som sanning alltså en kärlek som genomsyrar allt och alla på vår jord av en gudomlig natur men också kärleken till oss själva och till en partner/familj/barn mm. Vita rosor i sin tur har en ren och klar energi "fräsch" kanske man skulle kunna kalla det och vilda blommor rent generellt har såklart en mycket högre energifrekvens än dem du köper i affären eftersom de är connectade till naturen och icke besprutade eller behandlade. 
 
Så ut och plocka i naturen ;)
 
När du valt dina blommor så är det dags att välja kristaller/stenar. Du kan utan problem använda stenar som du plockat i naturen eller vid havet då dessa har en stark anknytning till jorden och naturens kraft. Men Såklart även dina kristaller eller varför inte både och? :D
 
Så hur väljer du kristaller då? Jag tror många gör detta till något svårare än det faktiskt är. Energiarbete är inte något du behöver använda din hjärna till så mycket tankar och funderingar kring vad du ska ha/inte ha , Släpp det!! Det är mycket mer känsla och intuition som gäller här.. Vilka kristaller tycker du är vackra och gillar att hålla? Vilka vill du välja om du utan att tänka tittar på dem? välj dessa stenar. 

till min ritual valde jag en liten mix av stenar, både jordande men även stenar som stärker kopplingen till det gudomliga. Valet föll på Bergskristall, rosenkvarts, ametist, rosa kalcit och karneol.
 
Bergskristall är den högst vibrerande stenen av dem alla och fungerar även på så sätt att den förstärker andra kristallers energier så den rekommenderar jag starkt att ha med :)
 
När du valt dina stenar och blommor så behöver du rena dessa in case of om de dragit till sig lite bad vibes på något sätt. Detta gör du med hjälp av rökelse/palo santo/ salvia eller med hjälp av att några timmar i förväg rena dem med månljus eller solljus. Vatten funkar också men kolla upp så att just de kristaller du har tål vatten alla gör nämligen inte det.

Nåväl använder du rökelse så rekomenderar jag att du hämtar ett ljus och håller rökelsen över ljuset varpå du cirkulerar den runt stenarna och blommorna och visualiserar hur de renas och blir "sacred" . Ha vatten till hands så du kan släcka din rökelse och gärna ett fönster öppet.
 
Jag använde både en salviabunt och Palo santo för att jag tycker att salvian liksom gör själva storstädningen av stenarna och även rummet medans palo santon skapar den där energin och känslan av att det nu är dags för ritual och att stället du sitter på har blivit sacred. (skriver sacred då heligt känns så himla religiöst laddat, men ja det är ju det jag menar, heligt alltså)
 
nå väl, Samma sak med palosanton, tänd den genom att hålla den över ljuset och när den börjar brinna så skaka den till den slocknar och börjar glöda och ryka istället. Cirkulera den runt dig själv och platsen där du är.
 
 
Nu kommer den härligaste biten av ritualen tycker jag! :D Att göra din egen mandala! Lägg det allra viktigaste (för dig) föremålet i mitten. Jag brukar använda en kristallspets då denna genererar i att sända energin rakt upp i himlen kan man säga dvs. det blir ett tydligt och direkt budskap till universum. Väljer du ett kristallkluster så blir budskapet lite skickat i alla olika riktningar så jag brukar inte använda ett sådant. Har du ingen spets så funkar det såklart med en rå sten eller en trumlad.
 
Från det föremålet/stenen du lagt i mitten börjar du att bygga utåt tänk symetri för ett starkt och tydligt budskap och en känsla av helhet. Helst lika stora stenar i varje enskild cirkel (Balans)
 
Medans du skapar så kan du tänka på din intention eller på vad du önskar att sommaren ska bära med sig för händelser, känslor och vibes.
 
 
En mandala som du nu skapat har denna definition:
 
" En Mandala representerar helheten och kan ses som ett kosmisk diagram över de himmelska regionerna, en karta över universum och en andlig bild över världarnas ordning"
 
Coolt va? :D
 
Det sista steget är att synkronisera kristallernas energi och din intention och skicka ut den i universum. Detta gör du genom att ta en kristallspets (eller ett annat spetsigt naturligt föremål ) och pointar mot kristallen/föremålet i mitten.

 
efter att du pointat det spetsiga föremålet mot kristallen i mitten så ska du med hjälp av ditt spetsiga föremål dra energin från mitten ut igenom de övriga kristallerna/ stenarna. Dra ditt spetsiga föremål i luften över de andra raderna av stenar inifrån mitten ut genom stenarna längs kanten till nästa rad där du riktar energin genom den raden in till mitten igen. tänk att du ritar en blomma som ovan och hela tiden utgår från mitten.  (hoppas att ni fattar om annars hojta till så får jag visa i en film.) när du gör detta så tänk/känn det du vill ha med dig denna sommar och när du känner dig redo så stanna upp i mitten av mandalan och dra ditt spetsiga föremål rakt upp från mitten. Nu har du laddat ditt kristallnät/mandala. 
 
Låt din mandala få vara kvar i några dagar och om du vill kan du svepa lite rökelse över den för att liksom skapa nytt liv i intentionerna varje dag! Sen är det bara att njuta av energin denna sommar och universum kommer att boosta dig med! Kom dock ihåg att det inte alltid blir på det sätt du föreställer dig. The universe works in mysterious ways! ;)
 
Stor kram och hoppas ni gillade inlägget! 
 
Och just ja om ni gör ritualen och postar nån bild på instagram får ni mer än gärna tagga mig @spiritualistas och hashtagga #spiritualistas så jag kan se er fina mandala och regramma i stories!
 
är ni sugna på att få tips på fler nymåneritualer? Besök även Ohlamoon.se och Amandarandau.com